Blackjackproffs.se

Sidan för dig som gillar spel

Blackjack

Blackjacktips

Dessa tips är mer riktade mot de som ska börja med Black Jack eller är ny till det, men vissa av dessa tips kanske kan hjälpa även på högre nivåer.

Tänk på hur många kort det finns som är värd 10, sammanlagt är det en tredjedel. Detta innebär att dealerns dolda kort har en chans på tre att vara värd 10. Har dealern ett ess öpptet finns det en risk att dealern sitter på 21.

En av de värsta korten du kan få är värt sammanlagt 16, dessa kort är jobbiga då du har en stor chans att gå över 21 om du tar ett till kort och stannar du är risken stor att du förlorar, då handen inte är särskilt bra. Många spelare vet inte vad de ska göra i dessa lägen, vad man gör i detta läge beror främst på vad dealern har på hand.

Har dealern 7 eller 10 är det alltid bra att ta ett kort, dealern har redan en hyfsad hand och att stanna är en större risk att förlora än om du tar ett kort. Det är annars smartast att stanna.

Om du ska splitta så gör det på kort som har en risk att skapa problem, ess och 8:or har en tendens att kunna vara besvärliga och dessa är oftast smartast att splitta. Två ess har sammanlagt 12 poäng, men splittade så har du två händer som är värd 11. Har du två 10:or eller klädda kort är det dumt att splitta dessa, då du är så nära högsta möjliga måste du förlita dig på att få ett ess på splitten för att kunna tjäna något på det.

Höga kort är bra för dig och låga kort är bra för dealern, dealern har mer att spela med om denne har låga kort.

Att dubbla sina insatser kan vara riskabelt, men kan även vara smart. Med detta så dubblar du din insats och får bara ta ett kort till. Det är smartast att göra det om du sitter på 10 eller 11.

Ta inte försäkring, de flesta gångerna tjänar du inte på det. Man kan ta en försäkring ifall dealern får en black jack, men om man inte räknar kort är det svårt att förutse när dealern får en black jack.

Som de flesta spel som man spelar för pengar är det bra att veta hur mycket pengar du har råd att förlora, så fort du förlorat så mycket slutar du att spela.

Tema av Anders Norén